ESC-omröstning och pizza (utan kebab)

Dagen efter mötet med Johnny Logan gick tåget till Stockholm för att tillsammans med några till ur Melodifestivalklubben se på alla bidrag till årets ESC-bidrag. Vi var ett 30-tal som samlades och hade vår egen lilla omröstning i samband med visningen. Efter att alla som närvarade avgett sina poäng hamnade Schweiz 1:a med 241 poäng. Ukraina kom på andra plats med 141 (hela 100 poäng mindre) och Island placerade sig trea med en ynka poäng ifrån Ukraina. Andorra blev fyra med 129 och Rumänien femma. Samtidigt hade Göteborg en likadan träff och även där vann Schweiz, så ska man gå efter vår smak så verkar de vara en god kandidat till seger.  

Lite saker som dök upp i mina tankar var att andra semifinalen känns starkare än den första och att Charlotte Perrelli kan få det tufft! Inte nog med att vi har det ökända startnumret 2, av de fyra första bidragen är det tre poplåtar varav Island precis före oss har en E-type-influerad låt medan Ukraina har en typisk radiopoplåt.

Tycker också synd om en av mina favvisar Andorra vars underbara discolåt med stark vers riskerar att snabbt försvinna ur "vanligt" folks minne när Bosnien-Hercegovina äntrar scenen med sin konstiga låt och en show som drar uppmärksamheten ifrån föregående låt. Efter Bosnien kommer sedan Armenien och Holland - båda med ungefär likadana stilar - så det finns en viss risk att de kommer slå ut varandra. Irland och Spanien finns det inga ord för, de är inte bra alls. Värst är Spanien som kommer bli ett ypperligt tillfälle att gå ut i köket och hämta påfyllning av tilltugg.

Pizza kan ju vara rätt mättande och och den pizzeria som fick en stor beställning på 14 pizzor senare på kvällen lär ha varit rätt glad. De till och med skrev på locket vilken pizza kartongen innehöll, vilket förenklade enormt för oss.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback