Först måste ju bara nämnas lite om själva finalen!

För det var en makalös stämning inne i Globen i lördags kväll! Innan sändning fick vi alla stå upp, hålla handen på hjärtat och säga efter Mr. Henke von Zweibergk att vi lovade sjunga med, klappa händer, dansa och gud vet vad...

De flesta verkar ha menat det också med tanke på draget och allt stöd som artisterna fick. Särskilt stort var draget under The Ark och Måns. Marie Lindberg fick en del taktfasta handklapp under sitt framträdande. Där vi stod svajade golvet så mycket ibland att tanken på att golvet kanske skulle ge vika och låta oss komma ännu närmare artisterna inte var alltför långt borta. Vi i Melodifestivalklubben satt samlade på läktaren precis bakom green room, vilket resulterade i att det var lättare att se vad atisterna sysslade med i green room än vad som hände på scenen. Sonja till exempel använde sin lysande kula med startnummer 2 på som ljus och höll upp den i luften under ett av de lugnare bidragen medan hon gungade med.

Dock var det otroligt dumt att sätta upp skärmen som de gjorde i slutet eftersom vi då inte såg ett jota av varesig Luuk eller de som angav jurygruppernas röster. Där önskas bättring till nästa gång. Tur det fanns bildskärmar på sidorna. Dessutom önskar jag att jag hade sett scenen framifrån under Sarahs bidrag eftersom det är så underbart vackert när scenen exploderar i ljus under tonartshöjningen i slutet och kören gör gospelklappar. Som glada segrare stod sedan The Ark, och det var de verkligen värda. Lycka till nu i Helsingfors!

Och om mindre än ett år blir det ett nytt spektakel med nya artister, men först tänker jag sitta framför TV:n och heja fram The Ark i Eurovision Song Contest.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback